Burgerhuis Mascotte

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Mascotte

Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning "MASCOTTE" zie metalen opschrift uit de jaren 1930-1940, modernistische inslag. Baksteenbouw van twee bouwlagen boven een blauwhardstenen plint en onder plat dak. Parement in gele en rode baksteen. Verhoogde begane grond boven een kelderverdieping. Massieve erker op de verdieping met aansluitend balkon met buisleuning. Portiek met rechthoekige deur geflankeerd door halfronde uitbouw met bovenaan een omlopend venster in glas in lood en ervoor een bloembak. Rechthoekige vensters en rondbogig deurvenster op de verdieping, bewaard schrijnwerk. Dakrand afgewerkt met dakpannen met sierwel.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia