• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Ensemble van vakantiewoningen

Beschrijving

Woning met voortuin. Gebouwd in 1929, de bouwheer Richard Sandelez uit Klemskerke is broer van de hoteleigenaar (zie Driftweg nummer 7).

Baksteenbouw van drie bouwlagen boven een plint in bossage en onder zadeldak (mechanische pannen). Parement in rode baksteen, aangepast op de begane grond, gecombineerd met gele baksteen voor de doorlopende banden en strekken. Segmentboogvormige vensters, centrale deurvensters met vernieuwde, metalen balkons.

• Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/01871.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia