Villa Les Fougères

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Les Fougères

Beschrijving

Rijwoning zogenaamd "Villa les Fougères" in 1928 ontworpen door architect Charles Apel (Wenduine). Baksteenbouw van drie bouwlagen en drie à twee traveeën onder plat dak. Eclectische gevel met bepleisterd en geelbeschilderd parement met imitatievoegen en zware kordons. Op de verdieping een massieve driezijdige erker op uitgelengde en gegroefde console en met bekronend balkon (de smeedijzeren balustrade is verdwenen, zie oude foto). De muuropeningen met verdiepte borstweringen zijn per bouwlaag verschillend uitgewerkt. Op de begane grond met spiegelboog, rechthoekig op de eerste en met korfboog op de tweede verdieping. Versierde bovendorpel bij de linkervensters en omlopende tandlijst bij de erker. Het deurvenster bovenaan heeft een geprofileerde omlijsting. Geprofileerde kroonlijst met tandlijst steunend op consoles.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1928.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia