Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Appartement met souterrain uit de jaren 1920. Baksteenbouw van drie bouwlagen en twee traveeën onder plat dak. Eclectische gevel met geelbakstenen parement boven een blauwhardstenen plint. Gebruik van neoclassicistische elementen bij de deur- en vensteromlijstingen bij het souterrain en op de verhoogde begane grond. Historiserend zijn de getoogde ontlastingsbogen met mascarons bij de verdiepingen en de getrapte gevelafwerking. Rechthoekige vensters en deurvensters, balkons met (recente) metalen balustrade, rondboogdeur met gekoppelde rondboogvenstertjes als bovenlicht.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia