Cottage Duinzicht

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage Duinzicht

Beschrijving

Cottage uit de jaren 1920-1930 "DUINZICHT" zie opschrift boven de deur, gelegen in een ruime tuin. Oranje baksteenbouw boven een plint in bossage en onder wisselend dakenspel (mechanische pannen). De bovenbouw heeft een cementbepleistering met imitatievoegen. In de voorgevel een driezijdige erker met bekronend balkon, deurvenster en erboven een zeshoekig raampje. Rondboogdeur en -vensters op de linkerhoek, voorts rechthoekige muuropeningen. Garage achter in de tuin onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen). De tuin is van de straat afgescheiden door een laag gecementeerd muurtje en bedrading tussen betonnen pijlertjes met vierhoekige bekroning.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia