Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Rijwoning uit de jaren 1930. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak. Parement in gele baksteen gecombineerd met witte pleister bij de omlijstingen, brede, doorlopende lateien en gevelvlakken. Hoger opgaande en vlak afgewerkte rechtertravee. Linkertravee met brede als luifel uitgewerkte dakrand boven het gevelbreed en halfrond balkon op de verdieping. Rondboogdeur geflankeerd door een halfronde erker waarvoor een gemetselde bloemenbak. Rechthoekige vensters en deurvenster, gedeeltelijk bewaard schrijnwerk.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia