• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning in de rij, wellicht uit de jaren 1940 en met voortuin afgescheiden door bakstenen muurtjes. Oorspronkelijk zogenaamd "Anja" zoals te zien op een foto van 1996 maar heden vervangen door het opschrift "ULRICH". Baksteenbouw van twee bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen). Modernistische gevel met parement in gele baksteen (streklagen) boven een plint van bruingeglazuurde tegels. Massieve bovenbouw met over de hele gevelbreedte een samenstel van een rechthoekige erker en aansluitende balkons met afgeronde hoeken. Het geheel rustend op een centrale console. Horizontale aflijning door de witbeschilderde en omlopende luifels en brede, omlopende dakrand. Het brede dakvenster is vervangen door dakvlakramen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia