Tramstation

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tramstation

Beschrijving

Tramstation van de kusttram op de hoek met de Graaf Jansdijk, wellicht gebouwd in de jaren 1920-1940 en recent vernieuwd. Het eerste gebouw was volgens oude foto's een lage baksteenbouw onder zadeldaken opgetrokken in een eclectische stijl. Laag volume onder platte daken en met brede afgeronde luifel. Blauwhardstenen parement met links een in de steen gebeitelde strofe uit het lied 'Marieke' van Jacques Brel (1929-1978) die met Wenduine en De Haan waar hij regelmatig verbleef, een speciale band had.

• MONTEYNE G., VANDAELE R., Wenduine, van middeleeuws vissersdorp tot familiebadplaats, Beernem, 2008, p. 202-203.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia