Villa Les Lutins

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Les Lutins

Beschrijving

Villa in cottagestijl, oorspronkelijk eigendom van barones Isabelle Kervyn de Volkaersbeke, wellicht gebouwd in de jaren 1920-1930. Later maakt de villa samen met de koppelwoning in de Goedeluchtstraat 14-16 deel uit van de kinderhome "Les Lutins". Gele baksteenbouw, nu halfvrijstaand, onder samengestelde daken (mechanische pannen). Gecombineerd met grijze pleister voor de plint, doorlopende lateien, vensteromlijstingen en pseudovakwerk in de topgevels. Oplopende erkers met bolvormige bekroning, aan de zijgevel toegankelijk via een bakstenen buitentrap en aansluitende (vernieuwde) balkons.

• MOUTON R., WAUTERS B., Archiefbeelden Wenduine, Stroud (Groot-Britannië), 2004, p. 108.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia