Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa met souterrain op de hoek met de Duinhelmlaan, gebouwd in de jaren 1930-1940. Eventueel voormalig winkelhuis.

Witbeschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen boven een gepekte plint en onder plat dak, modernistische inslag. Strakke vormgeving met oplopende erkers, horizontalisme door de omlopende luifel boven de ingang, brede dakranden en aflijnende, zwartbeschilderde cordons.

Inkompartij met uitstalraam en rolluikkast toegankelijk via een bordestrap overdekt door een brede luifel met afgeronde hoeken en ondersteund door smalle zuilen. Accentuerende, rode beschildering bij de deur, venster en zuiltjes. Voorts eenvoudige, rechthoekige muuropeningen. Tuin van de straat afgescheiden door eigentijdse muurtjes van gestapelde keien bijeen gehouden door staaldraad.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia