Hoeve 't Schapenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Schapenhof

Beschrijving

Achterin gelegen kleine hoeve zogenaamd " 'T SCHAPENHOF", volgens houten bord, toegankelijk via een geasfalteerde oprit. De hoeve staat met de huidige configuratie, met woonhuis ten zuiden en schuurstalvolume ten noorden van het erf, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) gelegen binnen een vierkant, omhaagd perceel. De gebouwen werden in de tweede helft van de 19de eeuw vervangen, het woonhuis heeft jaartal "188?" en de schuur "1865" op de westelijke eindgevels.

Losse bestanddelen in bruine, verankerde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) rond een geasfalteerd erf. Woonhuis met witbepleisterde voor- en achtergevel en rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters. Haaks geplaatst ovenhuis en aansluitende schuur met witbepleisterde muren onder zadeldaken (Vlaamse pannen

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia