Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Neoclassicistische stadswoning ontworpen in 1892 door Emile Thielens in opdracht van Madame la Princesse Alexandrienne Santzo, echtgenote van Edmond de Werbrouck de Paris. Vrij kleine woning van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak. De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel kreeg een originele gevelindeling op de verdiepingen, met een brede centrale travee met houten erker geflankeerd door twee smalle vensteropeningen en pilasters. Verder standaard neoclassicistische elementen zoals de houten kroonlijst op klossen, de hardstenen plint, de imitatievoegen op de begane grond en de rechthoekige vensteropeningen op de begane grond.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1892 # 3.