Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd rond 1902 voor P.J. Schenk. Het is een enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met de klassieke neoclassicistische indeling en afwerking die het Zuid typeert. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel is vrij druk versierd, wat typisch is voor de begin-20ste-eeuwse gevels. Afgelijnd door houten kroonlijst op modillons en hardstenen plint, rechthoekige muuropeningen, witgeschilderd en bepleisterd parement met imitatievoegen, hardstenen doorlopende onderdorpels, centrale travee geaccentueerd door balkon met een vensterdeur bekroond met gebroken fronton. Schrijnwerk van de dubbele deur bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1902 # 1714.