Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Eenvoudige tweewoonst gebouwd in opdracht van een pachter uit Linkebeek. Kadastraal geregistreerd in 1931. Landschappelijk waardevolle inplanting in het ruraal gebied langs de grens met Linkebeek. Gelegen op de uitloper van een heuvelrug en omringd door een bomengroep.

Drie volwaardige bouwlagen op een rechthoekig grondplan onder een schilddak met grijze leien. Symmetrisch uitgewerkte gevels met cementbepleistering met schijnvoegen. Muuropeningen op het gelijkvloers rechthoekig, op de eerste verdieping licht getoogd en op de tweede verdieping rondboogvormig. Witgeschilderd houten schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Sint-Genesius-Rode, Sectie F, 1931/248.

Auteurs: Van Herck, Karina