Spoorwegbrug

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Spoorwegbrug

Beschrijving

Tussen de twee sluizen in Boezinge bevindt zich over het Ieperleekanaal een heden buiten gebruik gestelde spoorwegbrug. Voor de Eerste Wereldoorlog was deze brug op de spoorlijn Armentières-Oostende een draaibrug. Door het oorlogsgeweld verwoest werd in 1932 een nieuwe spoorwegbrug gebouwd. De kostprijs van de bouw van deze vaste metalen constructie bedroeg toen ongeveer 830.000,- Belgische frank. De spoorlijn bleef in gebruik tot 1955. Het spoor verdween maar de brug (met een betonnen onderbouw) wordt verder gebruikt door voetgangers en fietsers.

Auteurs: Becuwe, Frank