Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Bakstenen hoeve met losse bestanddelen rondom rechthoekig erf. Woonhuis (nok loodrecht op de straat) ten noordwesten. Eén bouwlaag van vier traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Getoogde muuropeningen. Linkse zijgevel met vlechtingen. Sterk verbouwde dienstgebouwen in het verlengde. Drie bewaarde traveeën in vakwerk met lemen vullingen (zichtbaar flitswerk) in de achtergevel.

Ertegenover, dwarsschuur en stal in baksteenbouw met enkele mergelstenen banden in zij- en achtergevels. Vier traveeën Onder zadeldak (mechanische pannen). Rechtse zijgevel met aandak voorzien van vlechtingen, top- en schouderstukken, en zandstenen gevelsteen, sterk verweerd, met jaartal 18..(?). In de linkerzijgevel is de vakwerkstructuur gedeeltelijk bewaard. Rechthoekige schuurpoort, en stalpoort onder gebogen houten latei. Bewaarde waterput voor het woonhuis.