Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis uit de jaren 1920, naar analogie met nummer 14 . Roodbakstenen woning van drie/ twee traveeën onder geknikt zadeldak. Voluutvormige kroonlijst. Vensterrisaliet met bow-window op de bovenverdieping, oplopend in een dakvenster onder een gebogen kroonlijst. Witbepleisterde banden, bow-window, cordon en getrapte omlijsting van de rondboogopeningen op de benedenverdieping, waarin bewaarde bovenlichten met medaillonmotief (vensters). Andere muuropeningen rechthoekig en, met uitzondering van het rechter dakvenster, voorzien van vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien