Burelen en conciërgewoning van weverij

Beschrijving

Op de hoek van de Spoorwegstraat en Albertstraat, burelen en conciërgewoning uit 1929-1930 van de in 1927 opgerichte jacquardweverij "Plush". Bestaat uit drie vleugels met plat dak rond binnenplaats met onregelmatige omtrek, toegankelijk via poort aan de Spoorwegstraat.

Gebouwen van twee bouwlagen hoog met wit geverfde cementpleister op een grijs geverfde plint. Oost- en zuidvleugel vertonen een modernistische inslag met rechthoekige vensteropeningen. Westvleugel is eerder art deco geïnspireerd, met vensteropeningen onder flauwe mijterboog met afgeschuinde hoeken.

Langs de hoek met de Albertstraat, lage aanbouw onder plat dak met blinde muur, afgedekt door afzaat met rechthoekige vensteropeningen.

Auteurs: Debonne, Vincent