Geallieerde militaire post

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bunker

Beschrijving

Nabij de oprit van boerderij Hogeziekenweg nummer 1, op circa 300 meter ten noordoosten van New Irish Farm Cemetery en op circa 300 meter ten noorden van de ringbaan N38, staat op de hoek een kapel voor Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede. In de weide is het dak van een ondergrondse betonnen constructie te zien. De omgeving is landelijk en licht heuvelachtig.

Het betreft een betonnen constructie van geallieerde makelij, opgetrokken naast Buffs Road, zoals Hogeziekenweg genoemd werd op Britse stafkaarten, nabij de zogenaamde Hill Top Farm.

• The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum], St-Julien, 28NW2, 5a, 1/4/1917; St-Julien, 28NW2, 6b, 30/3/1918.

Bron: WOI Relict (699): Betonconstructie Hogeziekenweg 1 (Sint-Jan - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele