Duitse militaire post 'Hochburg'

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Duitse betonstructie

Beschrijving

Bijna volledig ondergrondse betonconstructie in weide ten westen van boerderij Wambekestraat 1, iets ten zuiden van de Wambeek, op circa 3500 meter ten oosten van Wijtschate. De omgeving is heuvelachtig en landelijk.

Deze betonnen constructie, opgericht bij een boerderij die op Duitse stafkaarten aangeduid stond met Hochburg, is van Duitse makelij. De militaire post bevond zich na de Mijnenslag van juni 1917 op de Duitse frontlinie.

Kenmerken

Bijna volledig ondergrondse constructie. Het beton is gewapend met ronde ijzers. Het vrij dunne dak is gegoten op golfplaten, met fijne, diepe golving, die nog grotendeels aanwezig zijn. Een groot deel van het dak is vernield.

• Captured German Trench and Operations Maps from the National Archives [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press], Batteriekarte Wytschatebogen, 1/20.000, 02.06.1917.
  • The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum], Wytschaete, 28 SW2-7c, 10/3/1918.

Bron: WOI Relict (1624): Duitse betonstructie Wambekestraat 1 (Wijtschate - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore