Parochiecentrum met feestzaal en conciërgewoning

Beschrijving

Gebouwd in eclectische stijl, van circa 1927. Achterin gelegen rechthoekige zaal van drie en acht traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien en mechanische pannen).

Bakstenen topgevel met arduinen sierstukken en getrapte middentravee, gemarkeerd door boognissen, lisenen, kordons, tandlijst. Diverse boogvormige muuropeningen met booglijsten in contrasterend, wit metselwerk; op de begane grond met gietijzeren latei, op de bovenverdieping met blinde nissen en gekoppelde vensters in de middentravee. Gelijkaardige zijgevel gemarkeerd door rechthoekige spaarvelden. Vernieuwd schrijnwerk.

Aan de straat gelegen halfvrijstaand woonhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, kunstleien); verankerde bakstenen gevels met getrapte lisenen, tandlijsten, boogvormige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Sint-Amands, schetsen, 1927/5.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle