Stadswoning

Beschrijving

Heden sterk verbouwd rijhuis van vijf traveeën met drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Vermoedelijk oorspronkelijk twee oude kernen van elk twee traveeën en twee bouwlagen, opklimmend tot de 17de eeuw, verbouwd tot lijstgevel in de loop van de 19de eeuw; recent ontpleisterd en voorzien van een moderne winkelpui. Sporen van oude kern behouden op de tweede bouwlaag: onder meer muurankers, gekoppelde rechtervensters met zandstenen neggen en kwartholle dagkanten en vier ontlastingsbogen van alternerend bak-en zandsteen; blinde zijvensters op de hoogste verdieping.