Woning Van Eyck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Van Eyck

Beschrijving

Enkelhuis van 1946, gebouwd voor en door de Zichemse bouwaannemer Van Eyck. Bakstenen breedhuis op blauwe hardstenen onderbouw, drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Licht verhoogde begane grond.

Lijstgevel met verspringende muurvlakken geaccentueerd door blauwe hardsteen, typerend risaliet boven de inkom. Rechthoekige vensters met doorlopende blauwe hardstenen lekdrempels en dito vensterkolommen. Smalle vensters gevat in blauwe hardsteen in het inkomrisaliet, hier datering "1946". Opvallend glas in lood. Rechthoekige deur, licht verdiept en hoger liggend.

• S.N. 2007: Onuitgegeven dossier Markt Zichem, vzw Red de Maagdentoren, 12.

Auteurs: Thomas, Hans