Interbellum rijwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellum rijwoning

Beschrijving

Interbellumwoning met modernistisch uitzicht, in 1941 geregistreerd als "gedeeltelijke heropbouw". Gele baksteenbouw van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen).

Gevel gekenmerkt door balkonvormende erker met afgeronde hoeken in de rechtertravee. Gebruik van zwart geglazuurde tegels voor de onderbouw en de vensterkolommen van de erker. Ronde en rechthoekige vensters, deze laatste onder rollaag en op lekdrempels van bruin geglazuurde tegels. Houten kroonlijst. Aangepaste begane grond met rechthoekige poort rechts.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 2, Zichem, 1941/48.

Auteurs: Thomas, Hans