Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Neotraditioneel getinte villa gelegen in omringende tuin toegankelijk via ijzeren hek. Huidig volume kadastraal geregistreerd in 1926, met de vermelding (in de legger) "ophoud van vruchtgebruik regeling van oppervlakte 1_2_1919".

Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee tot drie bouwlagen op blauwe hardstenen plint, zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen). Lijstgevel gekenmerkt door de hoger opgetrokken en als puntgevel uitgewerkt toegangstravee met betonnen balkon boven de toegangsdeur (ijzeren gebombeerde borstwering). Elke travee wordt afgeboord door licht verheven lisenen. Gebruik van witte baksteen voor muurbanden en in ontlastingsbogen. Steekboogvormige vensters boven blauwe hardstenen lekdrempels, steekboogvormige deur. Deels bewaard schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 4, Testelt, 1926/10.

Auteurs: Thomas, Hans