• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Ruime vrijstaande dorpswoning (opgevat als halfvrijstaande woning) gelegen vlak ten westen van de kerk van Messelbroek, beeldbepalend in de vrij gaaf bewaarde dorpskom. Kadastraal geregistreerd in 1909, latere uitbreidingen naar achter.

Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak (mechanische pannen). Lijstgevel gekenmerkt door de decoratieve verwerking van witte baksteen. Deels bewaard schrijnwerk voor de steekbogige muuropeningen. Uitgewerkte houten kroonlijst op modillons. Omhaagde en laag ommuurde tuin.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 3, Messelbroek, 1909/10.

Auteurs: Thomas, Hans