Ommegangkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapel met eclectisch uitzicht, kadastraal geregistreerd in 1890 ter vervanging van een oudere kapel, en volgens opschrift "hersteld in 1989".

Gecementeerd gebouw op rechthoekige plattegrond, afgeronde hoeken aan koorzijde. Zadeldak met leien. Puntgevel met neoclassicistisch uitzicht, pilasters onder klassiek hoofdgestel en fronton. Gebruik van imitatierotswerk in fries en in de boogzwikken van de rondboogdeur met geriemde omlijsting en sluitsteen. In zijgevels telkens klein rondboogvenstertje met bewaard schrijnwerk, oorspronkelijk beluikt of getralied.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Aarschot, Afdeling 2, 1890/9.

Auteurs: Thomas, Hans