Interbellumvilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumvilla

• is deel van de aanduiding als erfgoedlandschap Kouterberg-Kapittelberg
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Interbellumvilla met reminiscenties aan de cottagestijl, kadastraal geregistreerd in 1926. Iets hoger gelegen ten opzichte van het straatniveau, in een grote omringende beboomde tuin, achteraan met boomgaard. In de rechtertravee gevelsteen "onder ons".

Bakstenen gebouw met verhoogde begane grond op rechthoekige plattegrond, twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak met de nok dwars op de straat (kunstleien). Gevel gekarakteriseerd door vooruitspringende rechtertravee, waardoor een dubbele puntgevel ontstaat, de linkse bekroond door een metalen piron. Gebruik van natuursteen voor muurbanden en verticale banden in de geveltop. De ingang wordt gemarkeerd door een houten veranda, hierboven driezijdige houten erker.

Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en natuurstenen of similistenen lateien, bewaard schrijnwerk. Gevel bekroond door een houten kroonlijst op modillons en met houten windborden.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Aarschot, Afdeling 2, 1926/6.

Auteurs: Thomas, Hans