Gekoppelde burgerhuizen ontworpen door G. Vereecken

Beschrijving

Onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën, oorspronkelijk met plat dak, gedateerd 1908. Gevelsteen: "Georges Vereecken - 1906". Vormt een geheel met het rijhuis aan de Hippolyte Metdepenningenstraat van één travee: de verbinding tussen beide bakstenen lijstgevels wordt gelegd door een markerende afgeronde hoektravee met trapezoïdale houten erker en hoger opgetrokken met één bouwlaag tot een vlak afgedekte ronde hoektoren. Omlopende natuurstenen banden en cordons, en borstweringen. Rechthoekige muuropeningen met booglijsten op imposten. Venstertraveeën boven geaccentueerd door een halfrond balkonnetje met balustrade en houten erker. Houten kroonlijst onder opengewerkte attiek met balustrades tussen postamenten, attiek recent verwijderd (begin 1978) bij toevoeging van mansardedak.