Begraafplaats Eisden tuinwijk

Beschrijving

Begraafplaats opgericht eind jaren 1950 en gelegen ten westen van de tuinwijk tussen een recentere villawijk (ten zuidoosten) als uitbreiding van de tuinwijk en het spoor (ten noorden) dat de mijnzetel met het kolenspoor verbond. De plannen voor de aanleg en de oprichting van een dienstgebouw werden goedgekeurd door de gemeenteraad in 1956.

Ommuurde begraafplaats met een nagenoeg symmetrische aanleg met kronkelende paden waartussen veel groen is voorzien. Bij de toegang een rond perk met centraal een calvarie. Achteraan (ten westen) is er een perk voor de oud-strijders voorzien. Centraal op de begraafplaats staat er een dienstgebouw met een plattegrond in de vorm van een Grieks kruis.

• Gegevens in verband met de oprichting verkregen op 28/02/2011 van Elisabeth Kovalofszki, Dienst Patrimonium Maasmechelen.

Auteurs: Verwinnen, Katrien