Sint-Hubertuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Hubertuskapel

Beschrijving

Kapel opgericht in 1952 en hersteld in 1975, gelegen op de kruising van vijf boswegen op een klein kunstmatig heuveltje, "De paalheuvel", met omringende bomen. De vijf letters aangebracht op de vijf zijden van de sokkel verwijzen naar de ligging van de kapel op de grens van vijf (deel)gemeenten: Zutendaal, Opgrimbie (Maasmechelen), Maasmechelen, As en Genk.

De kapel bestaat uit een vijfhoekige bakstenen sokkel met ronde ijzeren constructie (refererend aan een lantaarn) bekroond met een kruis. In de lantaarn staat een plaasteren Sint-Hubertusbeeld. In de sokkel zijn verschillende hardstenen verwerkt met opschrift: "SINT HUBERTUS/ BVO", "PATROON", "WOUD", "FLORA", "FAUNA" en "JACHT". "DE PAALHEUVEL/ GEBOUWD 1952/ HERSTELD 1975".

Auteurs: Verwinnen, Katrien