Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Kleine en Grote Noden

Beschrijving

Kapel gelegen in een bosrijk gebied aan een verbindingsbaan tussen Opgrimbie en Zutendaal, op de splitsing met een bosweg. De kapel is weergegeven op de topografische kaart van 1933, maar nog niet op de topografische kaart van 1890.

Eenvoudig witgeschilderde bakstenen kapel op een rechthoekige plattegrond onder pannen zadeldak bekroond met ijzeren kruis. Blauw geschilderde plint. Toegang via een spitsboogvormige deur. Twee spitsboogvormige vensters met tralies in de zijgevels. Wit bepleisterd en beschilderd interieur. Achter een rechthoekige deur met glas en tralies, eenvoudig houten altaar met plaasteren Mariabeeld.

Auteurs: Verwinnen, Katrien