Villa met cottage reminiscenties

Beschrijving

Villa op L-vormige plattegrond, huidig volume kadastraal geregistreerd in 1926. Omringende, beboomde tuin.

Baksteenbouw met verspringende volumes van twee + twee traveeën en twee bouwlagen onder complexe overkragende bedaking, met bekronende piron. Uitgewerkte windborden met reminiscenties aan de cottage-stijl, noordelijk windbord voorzien van symbool van passer en winkelhaak. Combinatie van punt- en lijstgevels op gecementeerde plint met decoratief gebruik van gecementeerde muurbanden. Rechthoekige vensters met hardstenen latei of ijzeren I-profielen, hardstenen lekdrempels en bewaard schrijnwerk; licht getoogde deur.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie C, 1926/73.

Auteurs: Daveloose, Barbara