Halfvrijstaande burgerwoning

Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning, kadastraal geregistreerd in 1939, met omringende tuin in het oosten begrensd door de spoorlijn Brussel-Nijvel-Charleroi. In de noordwestelijke hoek van het perceel sluiten twee hoge, gecementeerde pijlers met hoog ijzeren hek de toegang tot het terrein af van de straat.

Oorspronkelijk diephuis met verhoogde begane grond onder overkragend zadeldak op modillons, uitgebreid met later toegevoegde torenvormige inkomtravee, kadastraal geregistreerd in 1951, afgewerkt met kantelen en opengewerkt door rechthoekige muuropeningen. Met schijnvoegen gecementeerde puntgevel, gemarkeerd door steekboogvensters in verkleinende ordonnantie.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie C, 1939/30, 1951/36.

Auteurs: Daveloose, Barbara