• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In de bocht van de weg gelegen burgerhuis met omringende, omhaagde tuin, kadastraal geregistreerd in 1913. Onderkelderd breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.

Witgeschilderde bakstenen lijstgevel met overschilderde speklagen, onderbroken door de als kleine trapgevel uitgewerkte deurtravee; onderbouw bekleed met hardsteen sokkel. Steekboogvormige muuropeningen (beluikt op de begane grond) voorzien van een rollaag als ontlastingssysteem.

Zijgevel, door de knik in de straat even goed zichtbaar als de voorgevel, gemarkeerd door een vijfzijdig uitgewerkte erker en door pseudo-vakwerk refererend aan de toenmalige cottagestijl. Alle schrijnwerk is bewaard.

• Kadaster Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie C, 1913/33.

Auteurs: Daveloose, Barbara