Modernistische villa van 1965

Beschrijving

Modernistische villa van 1965 naar ontwerp van het architectenkoppel Blondel en Filippone, die ook in de Heidedreef in Linkebeek al actief waren geweest.

Het geheel is opgebouwd uit twee balkvormige volumes onder lessenaarsdak opgetrokken uit baksteen en witgeschilderd. Eerder gesloten volume naar de noordkant toe, waar zich ook de inkom bevindt, maar opengewerkt aan zuidzijde waar de grote tuin ligt.

In de zuidoostelijk hoek van de woning is er een overdekt terras dat mee in het volume is verwerkt. De keuken die zich in het oosten bevindt, wordt aan de buitenzijde benadrukt door de afwerking in hout.

• BEKAERT G. & STRAUVEN F. 1971: Bouwen in België, 1945-1970, Brussel, 269.

Auteurs: Daveloose, Barbara