erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
212540
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/212540

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Woning daterend uit het eerste kwart van de twintigste eeuw, ingeplant op een smal en diep perceel. De voorgevel kijkt niet uit op straat, maar op de tuin van nummer 55. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen en onder zadeldak.

Wit bepleisterde lijstgevel op een zwart beschilderde plint, met centraal een licht geprononceerd deurrisaliet. Rechthoekige vensters met I-latei en rozetknoppen. Deurvenster op bel-etage voorafgegaan door een balkon met smeedwerk. Klimmende dakvensters in de as van de twee venstertraveeën. Een houten kroonlijst op modillons lijnt de gevel af. Het schrijnwerk is – op de deur na - nog origineel.


Bron: DAVELOOSE B. met medewerking van KENNES H. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Linkebeek, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB12, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Daveloose, Barbara
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/212540 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.