Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis dat door het natuurstenen parement met neoclassicistische ornamentiek en de typerende roedeverdeling van het schrijnwerk, in de eerste jaren van de 20ste eeuw is te dateren zie gelijkenissen met de geveltekening in de bouwaanvraag van de woning op nr. 215.

Het betreft een enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. De lijstgevel met natuurstenen parement heeft een hardstenen plint en een houten kroonlijst op klossen. De woning bewaart de originele afwerking zeer goed, cf. het fraaie houtwerk van vensters en deur, erker met bekonende metalen balkonleuning. Neoclassicistische vormentaal: regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen, centrale erker, imitatievoegen op gelijkvloerse verdieping, ovale medaillons onder de bovenvensters, plantenslingers op de erker.