Sint-Jozefskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Jozefskapel

Beschrijving

Sint-Jozefskapel gelegen nabij hoeve met nummer 24, toegankelijk via lange erfoprit. In 1906 opgericht door de familie Declerck-Vermeersch. Parallel met de erfoprit gelegen kapel uit verankerde rode baksteenbouw, onder zadeldak in mechanische pannen bekroond door smeedijzeren kruis. Getoogde muuropeningen onder strek. Toegang via eenvoudige roodbeschilderde houten vleugeldeur onder opschrift "H.JOZEF/ B.V.O." binnen baksteenomlijsting bekroond door uitspringend baksteenkruis. Interieur met vernieuwde vloer onder witgepleisterd spitstongewelf. Altaar met recent beschilderde engelen en piëta en beelden van Onze-Lieve-Vrouw en Heilige Jozef met Kind, afgesloten door op voetstuk geplaatst hek.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Egem, s.l., s.d., nr. 5.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien