Ommegang Heilige Godelieve

Beschrijving

Ommegang Heilige Godelieve, in 1913 rond de kerk gebouwd, getuige van de Heilige Godelievedevotie te Pittem ontstaan rond 1676. Gerestaureerd in 1978.

Zeven genummerde kapellen uit breuksteen, op regelmatige afstand langs de zuid-, oost- en noordzijde van de kerk geplaatst. Verbrede voet en leien zadeldakje met geometrische motieven. Polychrome afbeeldingen in bas-reliëf, thans afgesloten door spitsbogige beglaasde deurtjes met opschrift op het raamwerk, gevat in een geprofileerde witstenen omlijsting. Dito topkruis, dekstenen, kraagstenen en waterlijst.

• ARICKX V., De geschiedenis van Pittem, Pittem, 1953, p. 165.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien