• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Dorpswoning, met huidig uitzicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, mogelijk met oudere kern.

Voor het eerst bebouwing weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Woning op huidig grondplan reeds voorkomend op het primitief kadasterplan van circa 1830, toen in bezit van dokter Frans Willebois.

Eenlaags dubbelhuis van vijf traveeën en rechter poorttravee onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Houten geprofileerde kroonlijst op klossen. Gecementeerde en witbeschilderde gevel voorzien van schijnvoegen. Licht uitspringend middenrisaliet van drie traveeën. Fraaie houten enkele deur, deels beglaasd en voorzien van siersmeedwerk, uitgewerkt als een dubbele deur met tussenliggende imitatienaald. Samen met een recht bovenlicht gevat binnen een omlijsting op neuten en onder kroonlijstje, aansluitend op een gevelbrede geprofileerde druiplijst. Rechte muuropeningen ingevuld met schuiframen. Arduinen dorpels en trede. Poort onder ijzeren latei en bovenliggend laadvenstertje. Drie nieuwe dakvensters.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien