• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Woning, in 1934 gebouwd in opdracht van weduwe Maria Poppe-Maeseele uit Zwevezele. Enigszins afwijkend van het niet gesigneerd plan bewaard bij de bouwaanvraag in het gemeentearchief.

Roodbakstenen woning in tuin, van drie traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak in zwartgeglazuurde pannen. Vernieuwde gootlijsten. Twee rechtertraveeën gevat tussen lisenen in siermetselwerk, onder een hoger opgetrokken geveldeel met haakse nok en zoldervenster. Korfbogige muuropeningen met natuurstenen hoek- en sluitstenen onder een druiplijstje, voorzien van vernieuwd schrijnwerk. Nieuwe natuurstenen plint. Uitbouwen onder platte bedaking, onder meer rechts voor een autobergplaats.

• Gemeentearchief Pittem, Bouwaanvragen, 1934.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Pittem, 1934/14.