Burgerhuis en studentenrestaurant De Brug

Beschrijving

Neoclassicistische lijstgevel met enkelhuisopstand, van vier traveeën en drie bouwlagen, met tentdak (leien), volgens archiefstukken van 1862. Natuurstenen begane grond in afgevlakte bossage op een geprofileerde arduinen plint. Bepleisterde bovenverdieping voorzien van rechthoekige vensters in arduinen omlijstingen afgedekt met een rechte kroonlijst. Arduinen borstwering boven de puilijst overgaand in een balkon op consoles voor de twee middentraveeën. Gebogen vleugeldeur in geprofileerde omlijsting. Eenvoudig hoofdgestel.

Erachter gelegen studentenrestaurant zogenaamd De Brug van 1956-1960, naar ontwerp van architect G. De Leye.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1862/9852.

Aanvullende informatie

In het achterliggende studentenrestaurant bleven figuratieve mozaïeken bewaard van Jean-Pierre De Vynck.