Neoclassicistische meergezinswoning

Beschrijving

Neoclassicistische meergezinswoning gebouwd op initiatief van aannemer C.J. Brusselairs naar ontwerp van Jos. Hertogs van 1892. Door de brede gevel van drie bouwlagen en vier traveeën krijgt dit pand de allures van een herenhuis.

De bekroning met klassiek hoofdgestel, de hardstenen sokkel met kelderopeningen, de rechthoekige muuropeningen en de kordons, behoren tot de standaard afwerking van de neoclassicistische gevels in de Zuidwijk. De twee centrale traveeën zijn uitgewerkt als risaliet, met imitatievoegen, breed balkon met balusters en twee frontons. Verbouwing van het souterrain tot garage; aanpassing van voordeur.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1892 # 1650.