Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen, vermoedelijk met oudere kern, doch in 1895 herbouwd, heden gerenoveerd boerenhuis, vooral binnenshuis, de oude bedrijfsgebouwen zijn of verbouwd of gesloopt.

Ten westen van het erf, haaks op de straat ingeplant boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, met dakruitertje op de linker hoek), op een gevelsteentje in de top van de rechter zijgevel gedateerd 1895. Bakstenen, verankerde gevel op geschilderde plint. Getoogde muuropeningen met nieuw houtwerk en luiken. Rechter zijpuntgevel voorzien van twee rondboogvormige zoldervensters met origineel houtwerk en tralies; in geveltop rondboogvormig nisje in bakstenen omlijsting met waterlijstje en kruis, waarin Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.

Auteurs: Lanclus, Kathleen