Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Begijnhof Sint-Elisabeth

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met de Proveniersterstraat

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof Sint-Elisabeth Gent

Beschrijving

Aanvankelijk hoekhuis van de Provenierstersstraat en de voormalige toegangsweg van het Begijnhof. Bakstenen gebouw van twee traveeën met twee bouwlagen onder gedeeltelijk zadeldak (Vlaamse pannen), uit eerste kwart 18de eeuw. Rechthoekige deur en aanleunend venster in gecementeerde omlijsting; rechthoekige bovenvensters in vlakke omlijsting onder rollaag, roedeverdeling. Verankerde zijgevel (Provenierstersstraat) met twee linker venstertraveeën met bolkozijn en vergroot venster onder ontlastingsbogen van bak- en zandsteen; kruiskozijnen op de bovenverdieping. Achterpuntgevel met muurvlechtingen, een gedicht venstertje en zoldervenster in de geveltop.