Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch hoekhuis

Beschrijving

Hoekpand bij een private dreef doorlopend naar het "Hooghuis". Eclectisch pand gedateerd door middel van een jaarsteen "1900".

Beschilderde baksteenbouw in combinatie met arduin voor onder meer de plint. Typerende geveltop, dakvenster, dakkapel en erkeruitbouw op de hoek. De gevel wordt horizontaal belijnd door de donkere plint, de onderling verbonden onderdorpels, tussendorpels en bovendorpels en de kroonlijst op klossen. Verticale gevelbelijning door middel van risalietwerking. De gevels zijn op de begane grond voorzien van rondboogvormige muuropeningen, op de verdieping rechthoekige muuropeningen onder getoogde strek. Beschilderd boogveld. Vernieuwd schrijnwerk naar oud model.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie