Kapel

Beschrijving

Toegankelijke éénbeukige kapel onder zadeldak (mechanische pannen), gelegen rechts van de erftoegang van een hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Gebouwd in 1926 in opdracht van de familie Vanroose. Gele baksteenbouw afgewerkt met een puntgevel voorzien van schouderstukken, topstuk en muurvlechtingen. Voorgevel opengewerkt met een spitsboogvormige deuropening, in de zijgevel voorzien van spitsboogvormige vensteropeningen.

Interieur. Bepleisterd en beschilderd interieur, spitstongewelf voorzien van beplanking. De ingang wordt geflankeerd door smeedijzeren muurkandelaars. Het koor is voorzien van een Heilig Hartbeeld, geplaatst achter een smeedijzeren hekwerk.

• DEGRANDE V. 2005: Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Eernegem, Inventaris van de Kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie