• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Gebouwd circa 1920. Lijstgevel met oranjerood gevelparement in combinatie met gele baksteen voor de horizontale belijning van de gevel en voor het benadrukken van de ontlastingsbogen. Zwarte plint. De gevel wordt horizontaal geritmeerd door traveenissen bovenaan afgewerkt met korfboogjes. De gevel is opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen voorzien van een geblokte strek met arduinen aanzet- en sluitstenen. De borstwering van de bovenvensters is voorzien van tegeltjes. Nieuw schrijnwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie