• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand woonhuis met enkelhuisopstand van drie/vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Gedateerd door middel van jaarankers "1901". In de Atlas der Buurtwegen (1841) staat reeds een volume weergegeven.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Horizontaal belijnende plint, imitatievoegwerk en kroonlijst op klossen. De gevel is opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen geplaatst in een geprofileerde omlijsting. Op de begane grond behouden deur- en vensterschrijnwerk. Bovenlicht met opschrift "J. ROMMEL". Beeldnis voorzien van Maria met Kind. Links bijhorend bedrijfsgebouw van twee/ drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Verankerde witbeschilderde bakstenen lijstgevel opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Op de begane grond openschuivende poort, op de verdieping laadluik.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie